حوادث رانندگی

چگونه از حوادث رانندگی پیشگیری کنیم؟

سالانه میلیو نها نفر در جهان در اثر حوادث جاد ه ای جا نشان را از دست میدهند . تعداد حوادث جاد های در بیشتر نقاط جهان رو به افزایش است .

در صورتی که اقدام اصولی برای کاهش این روند انجام نشود، پیش بینی میشود تا سال 2030حوادث و تصادفات جاد ه ای هشتمین عامل مر گ ومیر در جهان شود . به گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2004 حدود 2/1 میلیون نفر در جهان به علت حوادث جاد ه ای جا نشان را از دست داد ه اند که این رقم معادل 3200 مرگ در روز است . سازمان جهانی بهداشت با هدف آگا ه سازی و اطلا ع رسانی در سطح جهانی پوسترهایی تهیه کرد ه است که پیامشان را مشاهده میکنید .

کمربندها را ببندید

با بستن کمربند ایمنی، خطر حوادث کشنده و مرگبار را 40 تا 65 درصد کاهش دهید .

حوادث جاده ای و معلولیت

سالانه میلیو نها نفر در جهان در اثر حوادث رانندگی دچار معلولیت میشوند . طبق آمار

سازمان جهانی بهداشت در سال 2004 پنجاه میلیون نفر دچار معلولیت شد ه اند . با رعایت قوانین راهنمایی رانندگی میتوان به سادگی از این معلولیتها پیشگیری کرد .

لکل و حوادث رانندگی

مصرف الکل و مواد توهم زا ، پیش از رانندگی خطر تصادفات شدید را افزایش میدهد . با دوری از الکل مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی را تا 20 درصد کاهش دهید .

 

کلاه ایمنی را فراموش نکنید

بیشتر موتورسکیلت سواران در حوادث رانندگی به دلیل جراحات ناحیه سر، جا نشان را از دست میدهند . با استفاده از کلاه ایمنی خطر مرگ را تا 40 درصد و خطر جراحات سنگین را تا 70 درصد کاهش دهید . موتور سواران بدون استفاده از کلاه ایمنی ، تقریبا 3 برابر بیشتر از موتورسواران دارای کلاه ایمنی ، در حوادث متحمل آسیبهای ناحیه سر می شوند.

هزینه حوادث جاده ای

هزینه سوانح جاده ای در کشورهای با درآمد کم و متوسط سالانه 65 میلیارد دلار است . با رعایت مقررات رانندگی، این هزینه را به حداقل برسانیم .

 

عابران پیاده مراقب باشند

90 درصد مرگ و میرناشی از تصادفات جاد ه ای در کشورهایی با درآمد کم و متوسط اتفاق میافتد و همچنین بیشتر مجروحان سوانح رانندگی عابران پیاده، موتورسکیلت سواران و دوچرخه سواران هستند که خودشان خودرو ندارند . با رعایت قواعد و توصیه های ایمنی،از این قبیل حوادث رانندگی جلوگیری کنید .

از سرعت خود بکاهید

سرعت زیاد یکی از علل مرگ و میر رانندگان، عابران پیاده و دوچرخه سواران است . با 5 درصد کم کردن از سرعت خود میزان تصادفات مر گبار را تا 30 درصد کاهش دهید .

دیده شوید

عابران پیاده و موتورسواران اگر لباس مناسب نپوشند ممکن است به راحتی در جاده دیده نشوند و همین، خطر مرگ و میر و مصدومیتهای ناشی از حوادث رانندگی را بیشتر میکند . با استفاده از لباسهای روشن و شب رنگ در پیشگیری از این خطر همراه شوید . خطر تصادفات ناشی از خستگی در شب 10 برابر است. 21 درصد مرگ و میر حوادث رانندگی ، ناشی از دید ناکافی است.

 

چند توصیه ایمنی :

عابر گرامی رعایت این نکات ضامن سلامتی شماست:

1. عبور از محل های غیرمجاز سواره رو موجب حادثه ضرر و زیان مادی و معنوی برای شما می باشد ، از پیاده رو ها و پلهای عابر پیاده حرکت کنید .

2. هرگز بطور ناگهانی از پیاده رو وارد خیابان نشوید

3. هرگز از پشت وسایل نقلیه به داخل خیابان وارد نشوید .

4. برای عبور از عرض خیابان از محل های خط کشی شده عبور نمایید .

5. هرگز در هنگام حرکت از خیابان ، کتاب یا نشریه مطالعه نفرمائید .

6. والدین عزیز ، هنگامی که با فرزندان کوچک خود از عرض خیابان عبور می نمائید ، به طور هم عرض با فرزند خود عبور نمایید .

 

 

7. در هنگام عبور از عرض معابر به طور مورب حرکت ننمایید و کوتاه ترین راه را انتخاب نمایید.

8. هرگز در اتوبان تردد ننمائید ، هر گونه حادثه ای که برای شما ایجاد شود ، مسئول آن خود شما هستید .

راننده گرامی با توجه نکات زیر خود را در مقابل حوادث رانندگی ایمن نمائید:

1.            بیشترین تصادفات داخل شهرها در ایران به علت عدم رعایت مقررات حق تقدم می باشد بنابراین حق تقدم را رعایت کنید .

2.            مهمترین علت های تصادفات برون شهری عبارتند از : انحراف به چپ ، تجاوز به چپ ، سبقت غیر مجاز و سرعت غیر مجاز .

3.     تفاوت کلی تابلوهای ایست و تابلو رعایت حق تقدم در این است که راننده با مشاهده تابلو ایست ، بایستی توقف کامل نماید ولی با دیدن تابلو رعایت حق تقدم باید سرعت خود را کم کرده و اگر لازم باشد توقف نماید.

4.            پس از انجام پارک ، اتومبیل خود را در دنده سنگین قرار دهید و ترمز دستی را بکشید .

5.            هیچ گاه حتی برای یک لحظه هم ، وقتی از اتومبیل پیاده می شوید موتور وسیله نقلیه را روشن نگذارید .

6.       اتومبیل خود را در حریم تقاطع ها ( تا 15 متری تقاطع ها ) نگه ندارید زیرا مانع دید دیگر رانندگان می شوید و موجب تصادف را فراهم می سازید .

7.       در بزرگراه ها همیشه از خط عبوری استفاده کنید که سرعت مجاز اجازه می دهد . دقت نمایید سرعت کمتر یا بیشتر در این خط عبور ، خطر تصادف را به همراه دارد .

8.در هنگام پارک کردن اتومبیل در سرازیری یا سربالایی حتماً مانعی ( مثل سنگ یا آجر ) را زیر یکی از  چرخ ها قرار دهید .

9 .  چنانچه اتومبیل شما دچار نقص فنی شد یا تصادفی ایجاد گردید ، هرگز اقدام به سنگ چین نکنید. چیدن سنگ در اطراف اتومبیل و در سطح سواره رو چه بسا موجب تصادف و بروز سوانحی برای دیگران می شود . از این عمل خطرناک جداً خودداری کنید و توقف اتومبیل خود را حتماً با علامت احتیاط و یا شبرنگ به اتومبیل هایی که مسیر شما را طی می کنند اعلام کنید ، این بهترین طریقه هشدار به رانندگانی است که از پشت سر می آیند به خصوص در شب .

10. هنگام رانندگی در اتوبان و بزرگراه ها حتماً از کمربند ایمنی استفاده نمائید .

11. .موقع گردش به چپ یا به راست حتماً چراغ راهنما را با فاصله معین شده روشن نمایید.

12.  در سطح گذرگاه عابر پیاده بی تفاوت حرکت نکنید .

13. در هنگام رانندگی از آیینه دید مخصوص عقب غافل نشوید .

14. در هنگام هر نوع تغییر مسیر قبلاً در آیینه نگاه کنید .

15.هنگام رانندگی عادت کنید با دو دست و صحیح رانندگی نمایید.

16.چنانچه قد شما کوتاه است با قرار دادن تشک کوچک در صندلی راننده طوری پشت فرمان قرار بگیرید که به طور عادی دارای دید جلو بوده و مسلط به پدال ها باشید .

17. راننده وسیله نقلیه هیچ وقت نباید اجازه پیاده شدن از درب سمت چپ را به سرنشینان بدهد .

18. در هنگام رانندگی به خصوص در داخل شهرها با اتومبیل جلوی خود رعایت فاصله طولی ایمن را بنمایید