بهبود تغذیه جامعه
کلیات برنامه
پیشگیری و کنترل فقر آهن و کم خونی ناشی از آن (IDA )
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD )
تغذیه گروهای آ سیب پذیر (مادر ، کودک ، سالمند )
ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
تغذیه در بحران
ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای دانش آموزان
دست اوردهای برنامه بهبود تغذیه استان
کلیات برنامه
معرفی برنامه:
کمک به بهبود کیفیت زندگی و امنیت غذایی مردم از طریق ارتقاء سطح دسترسی فیزیکی، اقتصادی، افزایش سطح سواد و فرهنگ تغذیه ای و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه که با استفاده از تمهیداتی از قبیل اطلاع اطلا رسانی و آموزش، مشارکت در تدوین سیاست های نوین در عرصه غذا و تغذیه، تحقیق و پایش و اقدامات پیشگیری و درمانی تحقق می یابد.
گروه های هدف برنامه:
کلیه گروه های سنی مختلف با تاکید ویژه بر گروه های آسیب پذیر جامعه ، شامل کوکان زیر5 سال، دختران نوجوان، مادران باردار و سالمندان
اهداف کلی برنامه بهبود تغذیه:
1- کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین- انرژی در کودکان زیر5 سال
2- بهبود وضع تغذیه کودکان زیر 5 ساله خانواده های نیازمند در مناطق محروم شهری و روستایی
3- ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای زنان باردار و شیرده،مربیان مهد کودک و اولیا
4- ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای دانش آموزان و مهد کودک ها
5- اصلاح الگوی تغذیه در رستوران ها و مراکز جمعی
6- کاهش بار بیماری های مزمن مرتبط با تغذیه (چاقی- بیماری های قلبی عروقی و ...)
7- ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
8- کاهش شیوع اختلالات ناشی از کمبود ید و گواتر
9- پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن
اس استراتژی های برنامه بهبود تغذیه:
1- آموزش و اطلاع رسانی
2- تقویت همکاری درون و بین بخشی نهادهای
3- حمایتی
4- بررسی وضعیت موجود و تحقیق
5- مکمل یاری
6- پایش و ارزشیابی
7- راه اندازی مراکز مشاوره تغذیه